BAS 1 - VVOP 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  VVOP 1
8-3-2003

BAS doet zichzelf te kort

Afgelopen zaterdag pakte BAS een punt van de koploper. Vooraf iets waar getekend voor zou worden. Gezien het wedstrijdbeeld, had BAS echter kans en misschien wel recht op meer.

In tegenstelling tot BAS startte VVOP de 2e helft van de competitie wel goed. Waar BAS met 0-3 verloor van WZC, won VVOP vrij eenvoudig met 3-0 van Noord Veluwse Boys. Trainer Kragt had zijn spelers de opdracht meegegeven om vooral niet te veel respect te hebben voor de koploper. In het eerste half uur was het echter VVOP dat de wedstrijd domineerde.

Vooral verdedigend had BAS moeite met het spelsysteem van VVOP dat op het middenveld en in de aanval veelvuldig van positie wisselde. VVOP had dan ook een veldoverwicht, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Toch was het de ploeg uit Voorthuizen die op 0-1 kwam. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door de muur getoucheerd, waardoor doelman Schaap de bal alleen weg kon stompen. De spits van VVOP was er als de kippen bij om de bal vanaf 8 meter in het lege doel te koppen.

Gedurende de eerste helft pakte BAS echter langszaam het heft van de wedstrijd in handen. Verdedigend raakten de zaken meer en meer op orde en BAS kon zelfs aan aanvallen gaan denken. Een snelle uitval via Brahim Sadouki en Otmen Chahchah leverde de eerste kans op, die echter gekeerd werd door de doelman.

Kansen festival
In de 2e helft trok BAS de lijn van de laaste 10 minuten van de eerste helft door. Verdedigend stond alles nu echter als een huis. Met een gezonde dosis inzet en bij vlagen goed voetbal werd VVOP vastgezet op eigen helft. Dit leverde al snel de eerste mogelijkheden op. Een voorzet van Marco Lek belandde bij Iven van Velde. Na zichzelf goed vrijgespeeld te hebben, vond hij echter de doelman op zijn weg. BAS putte hier duidelijk moed uit en ging op dezelfde voet verder. Marco Lek, Otmen Chahchah , de goed ingevallen, Niels van Baal en weer Marco Lek, allen verschenen ze alleen voor de doelman van VVOP. Geen van de vier 100% kansen werd echter benut.

Keepers bepalen uitslag
Als er veel kansen worden gemist door een ploeg, valt het doelpunt vaak aan de andere kant. Gelukkig voor BAS stak de paal, en vooral doelman Schaap, hier een stokje voor. Met 2 prima reddingen hield hij de ploeg uit Biddinghuizen in de wedstrijd. Aan de andere kant zorgde de doelman van VVOP er voor dat BAS weer in de wedstrijd kwam, dmv een onvervalste voetbalblooper. Vanaf 15 meter wilde de doelman de bal richting de linkerkant van het veld gooien. Halverwege de gooi bedacht hij zich echter. Wat hij vergat was het op tijd loslaten van de bal. Hierdoor slingerde hij de bal langs zich zelf terug naar het eigen doel, waardoor hij de stand weer in evenwicht bracht.

In de slotfase leek BAS nog bijna voor een stunt te zorgen. Marco Lek werkte de bal binnen, maar werd onterecht afgefloten voor buitenspel. Protesteren had Brahim Sadouki in een eerdere fase al geel opgeleverd, nu kreeg ook Marco Lek voor hetzelfde vergrijp de gele kaart.

Tweeslachtig gevoel
Trainer Kragt had na afloop een tweeslachtig gevoel: "Vooraf teken je natuurlijk voor een punt. In de uitwedstrijd hebben we weinig kansen gehad en ik had eigenlijk een zelfde soort spelbeeld verwacht. Vooral de 2e helft waren we echter de baas op het veld en moet je eigenlijk op voorsprong komen", aldus Kragt.

Volgende wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen VIOS uit Vaassen. Winst dan zou BAS langszaam hoger op de ranglijst kunnen brengen.