DSV '61 1 1 - 2  BAS 1
26-4-2003
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

BAS doet goede zaken

In een onvervalst degradatieduel deed BAS wat het moest doen. Ondersteund door veel enthousiaste suporters uit Biddinghuizen boekte BAS een terechte 1-2 overwinning. Hierdoor staat BAS, met nog 2 wedstrijden, 4 punten boven de degradatiegrens.

Met een verschil van 1 punt op de ranglijst voor aaanvang van de wedstrijd kon er met recht gesproken worden van de wedstrijd van het jaar. Door de belangen stond de wedstrijd echter wel bol van de spanning. Dat BAS de klus niet alleen hoefde te klaren bleek voor de wedstrijd al. Tientallen suporters hadden de moeite genomen om af te reizen naar Doornspijk tesamen met een volgeladen bus met jeugdleden.

Meegereisde jeugdleden van BAS vormden bij opkomst een erehaag voor de spelers

Heft in handen
Na het beginsignaal trok BAS vrijwel direct de wedstrijd naar zich toe. Nagenoeg alle persoonlijke duels werden gewonnen en BAS zette DSV direct onder druk. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor BAS, het schot van Gerjan Westerhof werd echer gepakt. In de 30ste minuut leek BAS dan toch op voorsprong te komen. Een goede steekbal van Iven van Velde werd opgepikt door Jelle Sybesma, maar ook hier stond de doelman weer op de juiste plaats. Door het overwicht van BAS werd DSV alleen bij dode spelsituaties af en toe gevaarlijk. Doelman Schaap hield zijn doel echter schoon.

Doelman Schaap hield BAS in de race (foto: Aart Veltman)

Vlak voor rust leek BAS dan toch op een verdiende voorsprong te komen. Iven van Velde glipte door de verdediging van DSV en in een duel met de keeper wist hij nog net de bal opzij te spelen naar de klaar staande Otmen Chahchah, die scoorde. Alles wat rood/wit was ontplofte dan ook bijna toen de scheidsrechter op advies van de grensrechter de goal wegens buitenspel afkeurde.

Dezelfde lijn
In de 2e helft trok BAS de lijn van de eerst helft door. Ondanks het veldoverwicht kwam de ploeg toch op achterstand. Een corner van BAS werd afgeslagen en via een razendsnelle counter kwam de thuisploeg in de 60ste minuut op voorsrpong. Net als tegen VVOP en Oene raakte BAS ook nu niet in paniek en bleef het voetballen.

Sterk spelende Marco Lek in actie op het middenveld (foto: Aart Veldman)

Kleine kansjes stapelden zich op en uiteindelijk viel de terechte gelijkmaker. Marco Lek gaf een subtiele steekpass richting de achterlijn, waar Berrie Kollen de bal op maat voorslingerde. Jelle Sybesma was er als de kippen bij om met het hoofd de 1-1 aan te tekenen. Hierna voelde BAS dat er meer in zat en de ploeg probeerde door te drukken. DSV moest als maar verder achteruit, maar bleef via de counter gevaarlijk. Uiteindelijk kwam de bevrijdende treffer dan toch. Marco Lek reageerde attent op een verdedigingsfout. Oog in oog met de doelman schoof hij de bal af naar Gerjan Westerhof die alweer zijn 10e treffer, en de 2e van BAS, binnen schoof.

Verdediging van BAS wijkt niet. Ferry van Dekken vol in duel (foto: Aart Veldman)

DSV speelde vervolgens alles of niets en BAS kreeg daardoor kans op kans. Otmen Chahchah, Gerjan Westerhof, Jelle Sybesma en Brahim Sadouki wisten echter niet de verlossende 1-3 te maken. Hierdoor bleef het tot in de laatste minuut spannend. Na 5 minuten blessuretijd volgde eindelijk het verlossende laatste fluitsignaal.

Christiaanse nagenoeg onverwoestbaar(foto: Aart Veldman)

Erg trots
Trainer Kragt was na afloop erg trots op zijn groep: "De jongens hebben geknokt voor wat ze waard waren, maar dat niet alleen. Ook voetballend is de groep na de winterstop erg gegroeid. Na de 1-0 was er geen moment paniek, ik ben dan ook ontzettend trots", aldus de trainer. Die verder aangaf zeer blij te zijn met de betrokkenheid binnen de club: "Het is prachtig dat er vandaag zoveel mensen uit Biddinghuizen mee zijn gegaan naar Doornspijk. Zoveel zelfs dat er een bus ingezet kon worden. Als we deze zelfde steun volgende week in 't Harde weer krijgen, weet ik zeker dat de jongens daar veel steun aan hebben".

Veel meegereisde suporters in Doornspijk. (foto: Aart Veldman)

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen 't Harde op het programma. De thuiswedstrijd werd vorig jaar nipt verloren (0-1). Indien de ploeg fit blijft en de ingezette reeks van na de winterstop vast kan houden, is BAS zeker niet kansloos. Bij winst volgende week is BAS definitief veilig. Verlies van DSV betekent tevens weer een jaar 3e klasse voor BAS.