BAS 1 - Hoevelaken 1 : 3-2

BAS 1 3 - 2  Hoevelaken 1
13-5-2003

BAS grijpt naast periode

Ondanks de 3-2 winst tegen Hoevelaken, greep BAS afgelopen dinsdag toch naast de 3e periode. Concurrent Rood-Wit won namelijk in de 94ste minuut uiteindelijk toch nog van ’t Harde.

Vooraf leek de situatie wat onwerkelijk. Tot 2 weken geleden speelde de ploeg van trainer Kragt nog voor klassebehoud terwijl afgelopen dinsdag , door de goede resultaten na de winterstop, de 3e periode nog veroverd kon worden. Bij de start van de wedstrijd leek BAS niet echt te beseffen dat er nog iets op het spel stond. In een rommelige 1e fase was Hoevelaken duidelijk de betere ploeg. Left175http://solo16.abac.com/asybesma/bhznet/fotos/voetbal/bas-hoev/2bashoev-9.jpg265Veel publiek langs de lijn bij BAS-HoevelakenNa wat halve kansen was het in de 14e minuut, middels een schot vanaf 16 meter, dan ook 0-1. Pas na 35 minuten kreeg BAS meer grip op de wedstrijd en leek de ploeg weer enigszins op de ploeg die na de winterstop aan een indrukwekkende reeks bezig was. Zonder dat de ploeg echt kansen creeerde kwam viel vlak voor rust toch de 1-1. De al weken lang goed in vorm zijnde Gerjan Westerhof reageerde allert op een doorkopbal van Iven van Velde. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en zo was het in de 40ste minuut plotseling 1-1.

Sterke 2e helft
In het eerste kwartier na rust was BAS heer en meester op het veld en kwam Hoevelaken nauwelijks nog in het spel voor. Dit kwam mede door de snelle voorsprong na rust. Marco Lek draaide zich knap vrij en vond bij de 2e paal de klaar staande Westerhof, die voor de 2-1 zorgde. BAS had daarna de kans om Hoevelaken definitief de genadeklap toe te dienen, maar verzuimde dit. Goed voetbal werd niet omgezet in concrete kansen en Hoevelaken rook langzamerhand dat er meer inzat. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door de verdediging van BAS niet goed beoordeeld, waarna deze knap binnengekopt werd door de mee opgekomen centrale verdediger.

Right175http://solo16.abac.com/asybesma/bhznet/fotos/voetbal/bas-hoev/2bashoev-12.jpg265BAS mist uitgelezen kans op voorsprongVoor beide teams was een gelijkspel niet voldoende en dit leidde tot een wedstrijd vol beleving waar het talrijke publiek van smulde. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen toen BAS de uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Na een individuele actie van Gerjan Westerhof trok de verdeding van Hoevelaken aan de noodrem waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop te geven. De sterk spelende benjamin Stefan Tolhoek wist echter zijn wedstrijd niet te bekronen met een doelpunt en kegelde de bal op de lat. Toch kreeg BAS uiteindelijk nog waar het recht op had. Gerjan Westerhof (wie anders) schoot vanaf 16 meter knap binnen en bracht BAS de verdiende zegen.

Na afloop van de wedstrijd was het nog even spannend toen bleek dat Rood-Wit op dat moment op 2-2 stond. Groot was de teleurstelling dan ook toen bleek dat Rood-Wit in de 94ste minuut toch nog de winst wist binnen te slepen en voor BAS het seizoen over is.