BAS 1 - DSV '61 1 : 0-2

BAS 1 0 - 2  DSV '61 1
28-9-2002

Wel kansen geen punten

Ondanks 2 handvol kansen, slaagde BAS er afgelopen zaterdag niet in de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. DSV sloeg in de laatste fase toe en benutte de enige 2 mogelijkheden die het kreeg.

Het prachtige weer van afgelopen zaterdag zorgde voor een goede sfeer en een gezellige drukte op sportpark de Schelp in Biddinghuizen. BAS leek echter vooral de eerste helft last te hebben van het weer. De ploeg had vooral veel moeite met de felheid van DSV uit Doornspijk. Toch waren de eerste kansen voor BAS. De vanuit het centrum spelende Tino Heynen dook tot 2x toe op voor de keeper van DSV. Beide keren was het een vrije trap van Gerjan Westerhof, maar beide keren was het ook de keeper van DSV die de bal wist te redden. Dit was wel het sein voor BAS om een tandje bij te zetten. Een prachtige solo van Brahim Sadouki, eindigde helaas op de paal. Kansen kreeg DSV nagenoeg niet in de eerste helft. Doelman Schaap kwam dan ook geen moment in de problemen.

Nog meer kansen
Zonder echt goed te voetballen, ging BAS in de 2e helft BAS door waar het de eerste helft gestopt was: Het creeeren, maar ook missen, van kansen. Via, soms, mooie aanvallen verschenen diverse spelers alleen voor de doelman van DSV maar Gerjan Westerhof, Iven van Velde, Brahim Sadouki, Otmen Chahchah, Jelle Sybesma en Tino Heynen, wisten allen niet te scoren. Op het moment dat de wedstrijd de kant van de Biddinghuizenaren op leek te gaan, zorgde een fout in de verdediging voor de onverdiende 0-1. Doelman Schaap verwachtte een bal te kunnen onderscheppen, maar waar, de altijd zekere, Schaap dacht de bal te vangen, verscheen de spits van DSV die in 2e instantie voor de 0-1 tekende. BAS wisselde en bracht meer aanvallers in het veld. De druk nam daarop ook toe en BAS was dicht bij de gelijkmaker. Toen in de 91ste minuut DSV uit een snel genomen vrije trap op 0-2 kwam was het echter definitief over en uit.

Gemengd gevoel
"Als trainer en als team is het gewoon ontzettend balen, dat je op deze manier verliest.", vertelt trainer Kragt. "Het is een ontzettende cliche, maar op dit moment zitten we gewoon in de hoek waar de klappen vallen." Op de vraag of hij nog iets positiefs had gezien in de wedstrijd van vandaag antwoorde hij: "Kijk vorige week verliezen we ook heel ongelukkig tegen Teuge. De grote winst van deze week was dat we in ieder geval weer kansen creeerden en dat was vorige week niet het geval.", aldus Kragt.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen VVOP uit Voorthuizen. Hopenlijk weten de rood-witten dan wel het net te vinden.