Competitiewedstrijd
5-10-2002
De Roeleneng, Roelenengweg 37 Voorthuizen

Ongelukkige start nekt BAS

In Voorthuizen ging de 5e wedstrijd uit de competitie ook verloren voor BAS. Een vroege tegengoal zorgde voor de 1-0 nederlaag. BAS is inmiddels ruim 400 minuten zonder doelpunt.

Alle ideeen van BAS werden vrijwel direct door VVOP om zeep geholpen. Miscommunicatie, zorgde binnen de minuut voor de 1-0 in het voordeel van VVOP. Een bal rondom de 16 meter werd niet kordaat genoeg weggewerkt waarna uitgehaald kon worden. Door een woud van spelers zag doelman Schaap de bal te laat, waarna deze tergend langzaam in de lange hoek stuiterde. BAS koos er vervolgens voor vooral rustig te blijven en vanuit een verdedigende stelling naar een gelijkmaker te counteren. Grootste kans was dan ook voor Marco Lek die een kopbal via de lat over zag verdwijnen. Door de behouden spelwijze van BAS kon VVOP de opening niet meer vinden en de achterhoede van BAS bleef dan ook eenvoudig overeind. Wel moest doelman Schaap voor de rust nog 1 maal handelend optreden. Door een verkeerde terugspeelbal, kwam de spits van VVOP 1 op 1 met Schaap, maar deze redde voortreffelijk.

Meer druk naar voren
In de 2e helft moest BAS wel gaan voor de gelijkmaker en koos daarom voor een aanvallendere spelwijze. De van vakantie teruggekeerde Ferry van Dekken kwam voor Ferry Kamps om zo meer druk naar voren te zetten. Doordat BAS druk probeerde te zetten, gaf het VVOP de mogelijkheid om middels de lange bal te counteren. BAS kwam een aantal keren goed weg, maar bleef tegen de 1-0 achterstand aankijken. Een slotoffensief leverde nog een kans op voor Gerjan Westerhof en Otmen Chahchah, maar de stand bleef ongewijzigd. Zo staat BAS na 5 wedstrijden onderaan met 0 punten uit 5 wedstrijden en heeft het alleen Veluwse Boys onder zich dat over een slechter doelsaldo beschikt.

Te weinig doelpunten
De naar voren geschoven Marco Lek verklaarde na de wedstrijd: "Wat wij missen is gewoon een doelpunt. Vandaag speelde ik in de spits om te proberen de bal wat langer vast te houden waardoor de aansluiting eenvoudiger zou worden. Dat lukte vrij aardig, maar helaas kwamen we weer niet tot scoren.", aldus Lek. Op de vraag of hij nog vertrouwen had in een goede afloop verklaarde hij: "Absoluut. Als het team bekijkt hebben we meer dan genoeg kwaliteiten. Op dit moment hebben we gewoon een doelpunt en een voorsprong nodig. Op zo'n moment groeit het zelfvertrouwen van de ploeg en kunnen we de juiste weg inslaan".

Volgende week speelt BAS tegen VIOS Vaassen. VIOS kent een redelijk goed seizoenstart met 9 punten uit 5 wedstrijden, maar verloor afgelopen zaterdag wel met 3-1 thuis van 't Harde.