Wilsum 1 0 - 2  BAS 1
11-11-2006
Wilsum, Quarles van Uffordweg 1 Wilsum

Niet super, wel winst

Zonder al te goed te spelen, pakte BAS de overwinning in het altijd winderige Wilsum. De doelpunten werden keurig over de helften verdeeld, 0-2.

Doordat het 2e elftal van BAS, wegens afgelasting, niet in actie kwam, had trainer Rob Kramer de beschikking over een goed bezette bank en dito elftal. Ondanks dat startte BAS niet al te sterk, in tegenstelling tot Wilsum wat vanaf minuut 1 probeerde druk te zetten op het doel van de gasten. Groote kans was na 2 minuten dan ook voor Wilsum, maar de kopbal ging voorlangs. BAS speelde vooral slordig in die fase niet zo zeer achterin, maar meer op het middenveld. Waar men in eerste instantie telkens prima de vrije man vond, maar waarbij de voortzetting vaak te wensen overliet.

LEFT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/wilsum_bas/11.jpg250Tevergeefs grabbelt de doelman van Wilsum naar de bal (foto:Richard Mol)Desondanks kwam BAS wel op voorsprong. Een afgeslagen corner bereikte Kristian Weijers de met hulp van een grabbelende doelman de bal in het doel zag verdwijnen. Wilsum zag het als signaal om nog extra aan te zetten, maar doelman Schaap kreeg het niet echt druk en hoefde maar 1 keer handelend op te treden toen van binnen de 16 op doel werd geschoten.

Wederom slordig
Ook de 2e helft was de organistie bij BAS niet helemaal op orde en beperkte de ploeg zich vooral tot verdedigen. Wilsum probeerde druk te zetten, maar werd niet echt gevaarlijk. Verder dan wat ongevaarlijke afstandschoten kwam de ploeg niet. Af en toe kwam er bij BAS toch weer wat bravoure en goed voetbal boven zoals hoort bij een koploper. Uiteindelijk bracht dat ook de bevrijdende 0-2. Een gave voorzet van Iven van Velde werd door Danny Maassen in de bovenhoek geknikt, waarmee hij zijn seizoenstotaal alweer op 9 bracht. BAS had verder uit kunnen lopen, maar verzuimde eigenlijk om door te drukken.

Na afloop was de opluchting groot. Niet zozeer vanwege het vertoonde spel, maar wel vanwege de overwinning. Hiermee slaat BAS weer de goede weg in en kan de wedstrijd tegen EZC als incident beschouwd worden. Aanstaande zaterdag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen SEH uit Heerde. Voor BAS wordt het dan weer zaak om te laten zien dat het de terechte koploper is.