Bekerwedstrijd
27-8-2016, 14:30 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Einde bekertoernooi

Het bekertoernooi is voor BAS zaterdag tot een einde gekomen. Op bezoek bij VSCO '61 hadden de Biddinghuizenaren genoeg aan een punt om door te bekeren, maar een dikke 4-1 nederlaag betekende uitschakeling. Niels Mangnus nam het enige doelpunt voor zijn rekening.

Het verslag van de site van VSCO:

Door een 4-1 overwinning op BAS gaat VSCO’61 door naar de volgende bekerronde. Na een zwakke start weet VSCO’61 zich snel te herstellen en uiteindelijk verdiend de overwinning te pakken.

De eerste twee kansen zijn voor BAS. In de tweede minuut krijgt Robin Vos een grote kans en in diezelfde minuut lobt Mark Schaap de bal net over het doel. Hierna krijgt VSCO’61 een goede mogelijkheid. Uit een corner van Gerwin de Leeuw kopt Jan van ’t Oever in de handen van doelman Jorrit Doorman. Na een goede kans van Mark Schaap die hard overschiet, trekt VSCO’61 het spel naar zich toe.

Dit leidt tot twee goede schietkansen via Gerwin de Leeuw. De eerste gaat via een verdediger naast en bij de tweede poging weet doelman Doorman met de voet redding te brengen. In de 36 minuut komt VSCO’61 op voorsprong. Aan de rechterkant ontdoet Bart Schoonhoven zich van zijn directe tegenstander en Rinse van der Velde kopt diagonaal de 1-0 binnen. Nadat Robin Vos op slag van rust namens BAS nog een goede kans laat liggen, wordt de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor VSCO’61.

De tweede helft controleert VSCO’61 de wedstrijd en heeft ook het betere van het spel. In de 65 minuut neemt het een 2-0 voorsprong via Dominique van de Grift op aangeven van opnieuw Bart Schoonhoven. VSCO’61 laat toch onverwachts BAS weer in de wedstrijd komen. Een combinatie door het centrum van de verdediging zorgt ervoor dat Niels Mangnus de 2-1 kan scoren. VSCO’61 kan hierna de wedstrijd beslissen. Op een pass van Thomas van de Kolk verschijnt Jan van ’t Oever alleen voor de doelman. In plaats van zelf af te ronden gunt hij de bal aan Rinse van der Velde waardoor een verdediger nog net redding kon brengen.

Arjan ten Klooster weet hierna uit een scrimmage redding te brengen op een inzet van diezelfde Mangnus en houdt daarmee VSCO’61 op de been. Ook een inzet van Bart Schoonhoven, na goed doorzetten, mist snelheid en kan voor de doellijn worden gekeerd. In de slotfase loopt VSCO’61 uit naar de 4-1 winst. Eerst weet Ruben Buijserd uit een makkelijk gegeven strafschop, na een handsbal, de 3-1 te scoren en in de slotminuut scoort Wilbert van de Kolk vrij voor doelman Doorman de 4-1. VSCO’61 gaat door naar de volgende ronde die op zaterdag 22 oktober wordt gespeeld.

Niels Mangnus

VSCO '61 1 - BAS 1: 4 - 1 (0 - 1)

36' doelpunt 1 - 0
65' doelpunt 2 - 0
70' doelpunt 2 - 1  Niels Mangnus (Bas Suidgeest)