Hoevelaken 1 1 - 1  BAS 1
5-11-2016, 14:30 uur
Kleinhoven, Kerkepad 3 Hoevelaken

Gemengde gevoelens na gelijkspel

BAS heeft zaterdagmiddag het uitduel bij Hoevelaken met een 1-1 gelijkspel afgesloten. De Biddinghuizenaren repareerden in de eerste helft via David van Dijk een 1-0 achterstand en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Op de ranglijst schuift het daardoor nog verder in elkaar.

Hoe anders had het kunnen zijn. Ja, de puntendeling in Hoevelaken was terecht. Maar het had ook zomaar anders kunnen zijn. In de slotfase krijgt BAS namelijk een enorme, misschien wel meer dan enorme, kans op een driepunter. Op 1-1 krijgt Mark Schaap namelijk de kans op de winnende, maar hij vindt de keeper op zijn weg en daarop is de rebound voor Christiaan Grin. Het doel leeg, de weg dus vrij, maar de paal wordt het eindstation van zijn inzet. En zo blijft het in Hoevelaken bij 1-1.

Uiteindelijk was het gelijke spel wel terecht. Hoevelaken gold in delen van de wedstrijd als de bovenliggende partij, maar ook BAS beet af en toe prima van zich af. De Biddinghuizense formatie keek na acht minuten al tegen een 1-0 achterstand aan, waarna de bezoekers aan de gang gingen om die achterstand ongedaan te maken. Via Schaap lukte het eerst niet, maar nog voor de rust lukte het David van Dijk wel. De buitenspeler schoot op aangeven van Tom Drent raak en bracht zo de stand terecht weer in evenwicht. Daarop raakte Hoevelaken net voor de rust nog wel de paal, maar scoren lukte niet meer.

Na de onderbreking bleef het spel op en neer gaan en ontstond er aan beide kanten dreiging. De grootste kans van de tweede helft was dus, zoals eerder geschreven, voor Grin, maar het lukte hem niet om zichzelf tot matchwinner te kronen. Dat was misschien ook wel teveel van het goede geweest. 1-1 was prima uitslag, al blijft het daardoor op de ranglijst wel dringen geblazen. De weg omhoog is heel snel weer ingezet, maar naar beneden kijken blijft nog even het devies. Aankomende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Stroe. In Biddinghuizen wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Tekst: Wouter Foppen

David van Dijk

HOEVELAKEN 1 - BAS 1: 1 - 1

6' doelpunt 1 - 0
32' doelpunt 1 - 1  David van Dijk (Tom Drent)