Hatto Heim 1 2 - 0 (0 - 0) BAS 1
30-3-2019, 15:00 uur
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

BAS loopt periodetitel mis

Hatto Heim hield in Hattem BAS Voetbal van de periodetitel van de tweede periode af. Het werd 2-0 (0-0). Een uur lang leek het dat BAS de klus kon klaren maar de Hattemenaren trokken de wedstrijd naar zich toe en wonnen terecht.

In de eerste helft waren beide teams aftastend en op zoek naar de openingen die er amper waren. Beide deden het ook op een zo verzorgd mogelijke manier maar rondom de strafschopgebieden strandden de aanvallen. In het laatste kwartier waren de Biddinghuizenaren steeds meer op de helft van de Hattemenaren waarbij Karst van Dijk en Jesper Claassen regelmatig op konden komen. De grootste kans in deze fase was dan ook voor aanvoerder Stefan Tolhoek die met juist een diepe bal op rechts alleen op de keeper af kon gaan, maar zijn vroege uithaal werd keurig gepakt.

In de tweede helft zette Hatto Heim gelijk aan en werd BAS slordiger. Daardoor kon Hatto Heim makkelijker voor het doel komen. Doelman Sander Westdijk plukte een kopbal nog gemakkelijk uit de lucht. Na een uur spelen was de grootste kans er voor spits Sam Lagerweij wanneer na een snelle aanval Jesper Claassen vanaf rechts de goede voorzet in huis had, midden voor het doel. De uithaal van Sam Lagerweij vanaf tien meter werd uitstekend gered door doelman Brian Mensink. Meteen de eerste aanval daarna scoort dan Twan van Rijssen namens de Hattemenaren. Op links ruim buiten het strafschopgebied zag hij het gaatje en met een mooie krul plaatst hij de bal bij de tweede paal in het doel.

Op dat moment komt concurrent sc Rouveen op voorsprong op bezoek bij VSW en is alles anders. BAS weet wat het te doen staat, winnen. Tom Drent en Thomas de Gier lopen warm en even later ook Bas van Luenen. Zij vallen in.

Hatto Heim bleef gretig en de Biddinghuizenaren hadden ook met de invallers niet de mogelijkheid gevaarlijker te worden. Met inzet was BAS wel meer op de helft van Hatto Heim maar daar bleef het ook bij en de Hattemenaren roken bloed. Ze vergaten na een blessurebehandeling zelfs de bal terug te geven aan BAS. Stefan Tolhoek kreeg nog wel een grote kans oo de gelijkmaker (zijn inzet werd vlakbij het doel gered door de keeper), maar na al een keer kansrijk te zijn geweest was het dan weer raak voor Hatto Heim wanneer in de 80e minuut midden voor het doel na een voorzet van rechts Niels van der Velde keurig afrondde; 2-0. Ondanks de inzet kon BAS er niet meer iets tegenover stellen en werd dit tevens de eindstand.

De tweede periode gaat naar sc Rouveen. BAS bivakkeert nu op de vierde plaats in de ranglijst met beoogd kampioen ZAC op tien punten voorsprong, sc Rouveen met drie punten meer op de tweede plaats en Swift'64 met een beter doelsaldo op de derde plaats. Een tweede plaats en de derde periode waar na drie wedstrijden twee punten achterstand zijn op Swift'64, behoren nog steeds met nog zes wedstrijden tot de mogelijkheden.

Op 6 april speelt BAS om 14.30 thuis tegen DSV uit Doornspijk.