BAS 1 - WZC Wapenveld 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  WZC Wapenveld 1
20-3-2004

BAS krijgt te weinig

Op een zeer zwaar veld was BAS de eerste helft de mindere ploeg. Na een achterstand kwam de ploeg in de 2e helft sterk terug en had er tegen WZC wellicht meer ingezeten dan 1-1.

Door personele problemen moest er vooraf enigszins geschoven worden door trainer Kragt. De schorsing van Ferry van Dekken en de blessures van Herman Lucassen en Tino Bies brachten Menno Slump naar de laaste linie. Postief was de terugkeer van Stefan Tolhoek die na 1 wedstrijd schorsing de plek centraal op het middenveld innam.

LEFT160http://www.basvoetbal.nl/fotos/bas-wzc-2003-2004/Img_0863.jpg2501 minuut stilte ivm overlijden prinses Juliana (foto: wzcwapenveld.nl)1 minuut stilte
Voor de wedstrijd werd er in verband met het overlijden van Prinses Juliana een minuut stilte in acht genomen. Direct na de start van de wedstrijd zorgde een hoosbui voor een verandering van het veld. Van een goed te bespelen grasmat naar een blubberbende waar spelers steeds minder goed op de been konden blijven. Het begin van de eerste helft was voor WZC. Doordat BAS nog niet helemaal goed doorstapte, was de vrije man op het middenveld voor WZC eenvoudig te vinden en dit leidde dan ook tot kansen voor de bezoekers. RIGHT160http://www.basvoetbal.nl/fotos/bas-wzc-2003-2004/Img_0875.jpg250Bal verdwijnt, via de lat, over het doel. (foto: wzcwapenveld.nl)Zo was er in de 5e minuut al een hachelijke situatie. Vanuit een corner kon een geheel vrijstaande speler hard inkoppen via de grond. Door deze stuiter verdween de bal echter, via de lat, over het doel van BAS heen. Kort daarna was het weer spannend. Een van richting veranderd schot belandde naast doelman Schaap op de paal en in een een tegen een situatie bleef dezelfde Schaap goed kijken naar de bal. Hierna veranderde het wedstrijdbeeld enigszins. BAS had de verdediging op orde en begon voorzichtig meer druk naar voren te geven. Desondanks kwam WZC op voorspong. Spits Ronald Burgmeyer omspeelde op rechts 2 verdedigers, waarna de voorzet enigszins gelukkig, door Martin Borreman binnengewerkt kon worden.

BAS kreeg vlak voor rust nog een aantal goede kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar Gerjan Westerhof en Marco Lek konden het net moeilijk vinden.

In de 2e helft veranderde het wedstrijdbeeld volledig. De hoosbuien die de eerste helft het veld als slecht hadden gemaakt, hielden stevig aan. Binnen no time was de blubberbende uit de eerste helft zo mogelijk nog slechter te bespelen. Toch drukte BAS WZC naar achteren en de ploeg uit Wapenveld kwam de eigen 16-meter nauwelijks meer uit. Kansen kwamen er ook. Was het 2 weken geleden de verdediging die steekjes liet vallen, vorige week de aanval die weigerde te scoren, dit keer was het gewoon domme pech en goed keeperswerk.

Zo was Erwin Muller tot 2x toe dicht bij een doelpunt. De eerste keer draaide hij kort weg uit een hoekschop waarna de keeper de ingeschoten bal knap pakte. De 2e keer was een scrimmage de aanleiding voor de kans. Iven van Velde werd getorpedeerd en Muller zag zijn inzet van de lijn gehaald door de verdediging van WZC. Kort daarop zag ook Frank van Dekken de bal van de lijn gehaald worden en zag Gerjan Westerhof zijn inzet net naast verdwijnen. Ook de veelvuldig scorende Marco Lek had in de 2e helft de gelijkmaker op zijn voet net als Stefan Tolhoek. Elke keer was het echter WZC dat met een sterk spelende doelman een goede sluitpost in huis had.

RIGHT160http://www.basvoetbal.nl/fotos/bas-wzc-2003-2004/Img_0907.jpg250Steeds meer druk op het doel van WZC (foto: wzcwapenveld.nl)Eindelijk gerechtigheid
10 minuten voor tijd kreeg BAS eindelijk waar het recht op had. De gelijkmaker waar een werkelijk prachtige aanval aan vooraf ging. Stefan Tolhoek veroverde de bal op het middenveld waarna hij via een 1-2 met Marco Lek, Iven van Velde inspeelde. Met een prachtige hakbal achter het standbeen langs, speelde van Velde de bal in de voeten van de doorgelopen Lek. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal vanaf ca 15 meter langs de kansloze doelman.

Duidelijk was dat BAS blij was met 1 punt, maar toch meer rook. Het overwicht werd echter niet meer omgezet in meer punten en uiteindelijk was de grootste kans nog voor WZC in de slotminuten. Een vrije trap van ca 20 meter werd door de sluitpost van BAS knap onschadelijk gemaakt.

Zwaar maar tevreden
Spits Marco Lek was na afloop tevreden over de wedstrijd: "Tuurlijk als je de 2e helft ziet heb je gewoon pech, heel veel pech. Aan de andere kant is het WZC dat in de eerste helft de paal en de lat raakt. Ik denk wel dat het publiek een wedstrijd heeft gezien waar alles inzat. Strijd en doelpunten", aldus Lek.

Volgende week wacht de 3e polderderby van het seizoen tegen Zeewolde. Indien de lijn van deze week en vorige week doorgezet kan worden, is er wellicht een verrassing mogelijk.